Nieuws

'Misschien komt Dumfries bij Manchester United terecht, Ten Hag kent hem goed'

'Misschien komt Dumfries bij Manchester United terecht, Ten Hag kent hem goed'

28-09-2022 18:27 Laatste update: 18:40

Volgens Aad de Mos zou Denzel Dumfries goed passen bij het Manchester United van Erik ten Hag. De oud-trainer laat zich bij de podcast The King of Manchester van VoetbalNieuws lovend uit over de rechtsback van Oranje en Internazionale.

Mocht United onder Ten Hag een mindere fase ingaan, dan denkt De Mos dat Dumfries de ideale aankoop zou kunnen zijn voor The Mancunians. "Misschien komt hij in de toekomst bij United terecht, als het daar niet helemaal lekker loopt. Erik ten Hag kent hem natuurlijk goed. Alle competities waar gelopen moet worden zijn ideaal voor hem."

De oud-trainer van Ajax en PSV ziet in de rechtsback een jongen die voor verandering kan zorgen binnen een ploeg. "Het is een leergierige jongen. Voor elke trainer is dat een lust. Hij geeft het goede voorbeeld en kan een ploeg ook uit een dip halen door zijn manier van spelen. Dat slaat ook aan bij het publiek en werkt verlammend voor een tegenstander."

De oud-PSV'er kan in balbezit een gevaar vormen voor elke tegenstander volgens De Mos. "Je moet als trainer dan tegen je linksbuiten zeggen: als hij gaat zal je achter hem aan moeten, anders is het levensgevaarlijk. Zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht is Dumfries een topper."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!