Nieuws

Olympique Lyon springt voor Bosz in de bres: 'Totaal foutieve informatie in media'

Olympique Lyon springt voor Bosz in de bres: 'Totaal foutieve informatie in media'

23-09-2022 13:38

Olympique Lyon heeft via een persbericht gereageerd op de speculaties over een eventueel ontslag van Peter Bosz. De Franse club zag hier aanleiding toe, na berichtgeving van Foot Mercato.

De krant stelde bij monde van journalist Santi Aouana dat Bosz een onderhoud zou hebben gehad met algemeen directeur Vincent Ponsot om zijn toekomst als trainer van Les Gones te bespreken. Uiterlijk oktober zou het tij gekeerd moeten zijn - de laatste drie wedstrijden gingen allemaal verloren - anders zou de Nederlander worden ontslagen.

Volgens Olympique Lyon is van de berichtgeving niets waar. De club benadrukt in het statement het volste vertrouwen te hebben in Bosz, zijn staf en zijn spelers. 'Hij zal er alles aandoen om de doelstellingen te halen'. Intern zou sterspeler Alexandra Lacazette hebben aangegeven niets te voelen voor de tactische opvattingen van zijn trainer.

Ook daar zou niets van waar zijn. 'Of het nu Alexandre Lacazette is of een andere speler, niemand heeft bij de directie geklaagd over de tactiek van Peter Bosz. De aanvoerder wisselt regelmatig van gedachten met zijn coach, maar hij is op geen enkele wijze naar voren gestapt om diens keuzes aan te vechten.'

Het persbericht wordt besloten met een sneer naar de Franse media. 'We zijn opnieuw verrast dat zulke totaal foutieve informatie naar buiten komt, met als enig doel het team te destabiliseren. De hele club werkt en concentreert zich vooral op de komende zeven Ligue 1-wedstrijden. Ons enige doel is om Peter Bosz en zijn spelers zo goed mogelijk voor te bereiden om tot de gestelde doelen te komen.'