Nieuws

Ontslag Bosz lijkt van de baan: 'Willen geen risico nemen met nieuwe trainer'

Ontslag Bosz lijkt van de baan: 'Willen geen risico nemen met nieuwe trainer'

21-09-2022 13:36 Laatste update: 14:15

Peter Bosz hoeft nog niet te vrezen voor zijn baan. De Nederlandse trainer van Olympique Lyon zat op de schopstoel, maar heeft nu toch het vertrouwen gekregen van voorzitter Jean-Michel Aulas.

Tegenover L’Equipe gaat de Fransman in op de situatie van Bosz. De trainer zou moeten vertrekken als Lyon tweemaal op rij zou verliezen. Niets blijkt minder waar, want Aulas wil geen risico’s nemen met een nieuwe trainer. "We gaan niet alles in twijfel trekken na drie opeenvolgende nederlagen, ook al is het ondraaglijk om te verliezen", begint Aulas. "Maar nemen we niet een extra risico door van coach te wisselen. Het is niet redelijk, maar om te zeggen dat we er niet over hebben nagedacht, nee."

Aulas is er van overtuigd dat hij zelf het probleem voor de tegenvallende resulaten niet is en wil geen overhaaste beslissingen nemen. "Als je van coach verandert voordat je naar Lens, Rennes, Nice gaat, breng je degene die arriveert in een lastige situatie. Terwijl als je ervan overtuigd bent dat je de juiste coach hebt, hij je niet op deze wedstrijden teleurstelt, hij zal ze winnen", klonk het overtuigend.