Nieuws

Slot erkent tactische fout: 'We hadden dus net even andere keuzes moeten maken'

Slot erkent tactische fout: 'We hadden dus net even andere keuzes moeten maken'

18-09-2022 17:27 Laatste update: 17:35

Feyenoord verloor zondagmiddag de topper tegen PSV in het Philips Stadion. Feyenoord-trainer Arne Slot was zeer tevreden met het begin van de wedstrijd, maar zag zijn ploeg daarna alles uit handen geven.

Al na drie minuten schoot Oussama Idrissi de 0-1 binnen voor de Rotterdammers. De ploeg van Arne Slot had de touwtjes in handen, maar zakte helemaal weg na de 1-1 van Jarred Branthwaite. "Ik vond dat we heel goed begonnen", aldus Slot tegen ESPN. "We vonden heel goed de ruimtes en kregen de juiste mensen aan de bal kregen. Toen draaide PSV het om, om wat meer op het middenveld man op man te gaan spelen. Ik denk dat we dat niet snel genoeg herkende. We hadden dus net even andere keuzes moeten maken."

Het winnende doelpunt van PSV kwam uit een onterechte corner. Ondanks het feit dat de corner dus niet genomen had mogen worden, wil Slot zich hier niet achter verschuilen. "Het is vervolgens dan een corner. We hebben best wat corners tegen gehad, dat is ook de situatie. En je weet dat als je tegen PSV moet dat ze sterk zijn in twee dingen, de counter en de standaardsituatie. Als je dan twee goals tegen krijgt uit een standaardsituatie dan is dat over het algemeen te veel uit bij PSV. En dat is ook gebleken."