Nieuws

'Tadic was in 34 duels bij 32 goals betrokken, die schrijf je niet zomaar af'

'Tadic was in 34 duels bij 32 goals betrokken, die schrijf je niet zomaar af'

13-09-2022 09:17

Hans Kraay junior neemt het op voor Ajax-aanvoerder Dusan Tadic. De Serviër kreeg de laatste weken de nodige kritiek te verwerken, maar lijkt inmiddels weer naar zijn oude niveau toe te werken.

Dat Tadic de eerste weken zoveel kritiek kreeg voor zijn mindere optredens, vindt Kraay onbegrijpelijk. "Tadic had en heeft wat mij betreft vier of vijf wedstrijden meer krediet dan iemand anders", aldus de oud-voetballer bij Voetbalpraat van ESPN. "Als boegbeeld, als aanvoerder en als iemand die in 34 wedstrijden bij 32 goals was betrokken. Die schrijf je niet na twee wedstrijden af. Die vier of vijf wedstrijden krediet heeft hij gehad van Schreuder en nu betaalt hij hem terug."

Ook uit Kraay kritiek op een andere Ajacied die zich de laatste weken juist in de basis heeft gespeeld. De ESPN-verslaggever kan zich niet vinden in de opmerkingen die Mohammed Kudus had na afloop van het duel met Rangers FC. De Ghanees offerde zich naar eigen zeggen ‘in het belang van het team’ op, want hij speelt liever op tien. "Het is de allerfijnste plek en misschien is het wel zijn allerbeste plek om te spelen. Waarom offer je je dan op?"

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!