Nieuws

Duitse kranten te spreken over optreden De Ligt die grove fout maakte in slotfase

Duitse kranten te spreken over optreden De Ligt die grove fout maakte in slotfase

11-09-2022 09:58

Matthijs de ligt speelde een sterk optreden voor Bayern München tegen Vfl Stuttgart totdat de verdediger in de laatste minuut in de fout ging. Hoewel de Duitse kranten lovend zijn over zijn optreden rekenen ze hem de fout wel aan.

De Ligt lijkt een definitieve basisplaats te hebben veroverd in het hart van de defensie bij Bayern. De Nederlander kwam deze zomer over van Juventus, maar moest in eerste instantie genoegen nemen met een plek op de bank. Nu trainer Julian Nagelsmann overtuigd is van de klasse van de Nederlander mocht hij het in de basis laten zien. 'De Nederlander heeft zich ontwikkeld tot chef defensie die communiceert en dirigeert. Hij speelt zeer attent en up-to-date. Souverein in het verdedigen van hoge ballen aangezien hij ieder kopduel wint. Echter veroorzaakte hij de penalty waardoor de einstand werd bepaald op 2-2', schreef Abendzeitung München.

De Süddeutsche Zeitung vergeleek de Nederlander met een Bayern-icoon, maar waren bikkelhard over de overtreding. 'Door een handblessure liep De Ligt rond met gips om zijn arm. Iets wat men in München deed denken aan Philipp Lahm in het openingsduel met Costa Rica op het WK 2006. Zowel voetballend als met zijn hoofd verdedigde de Nederlander van kwalitatief niveau wat doet denken aan Lahm, totdat hij iets deed wat de voormalig Bayern-aanvoerder nooit zou hebben gedaan. Kort voor het einde een overtreding begaan in het strafschopgebied waardoor Vfb de gelijkmaker kon maken. De Lahm-vergelijking vervaagde op dat moment.'

Aanvoerder Thomas Müller luidde na afloop lichtelijk de noodklok en weide het gelijkspel aan een gebrek aan inzet van zijn teamgenoten. "Vandaag ben ik voor het eerst dit seizoen boos geworden", vertelde Müller voor de camera. "We moeten begrijpen dat als we elke wedstrijd willen winnen, en dat is ons doel, er tot de laatste minuut voor moeten gaan. Ondanks dat we midweeks spelen stond het maar 2-1."