Nieuws

Opgeluchte Xavi na ongeval op tribune: 'Dan hadden we de wedstrijd gestaakt'

Opgeluchte Xavi na ongeval op tribune: 'Dan hadden we de wedstrijd gestaakt'

11-09-2022 07:54

FC Barcelona won zaterdagavond met 0-4 van Cadiz. Hoewel Barcelona-trainer Xavi niet geheel tevreden was met het vertoonde spel, waren er volgens hem ook belangrijkere dingen op de tribune te doen.

Xavi zag zijn ploeg pas in de tweede helft op gang komen. Waar de Catalanen in het eerste bedrijf sporadisch grote kansen creëerden, nam de druk in de tweede helft toe. Na een prachtig uitgespeelde aanval zette Frenkie de Jong zijn ploeg op voorsprong en was het verzet gebroken. "Het is een belangrijke overwinning in een lastige wedstrijd. We hebben kansen gecreëerd en waren dominant", begon Xavi op de persconferentie. "We hebben niet zo veel gebracht als we hadden verwacht. Soms moeten de laatste passes beter. Maar ik ben blij, ondanks dat we geen uitstekende wedstrijd hebben gespeeld."

De wedstrijd liep op zijn einde toen de stemming in het Estadio Nuevo Mirandilla volledig omsloeg. Een supporter kreeg een hartaanval waardoor de wedstrijd werd stilgelegd. "Sommige zeiden dat hij van de tribune was gevallen, andere vertelden dat het een hartaanval was. Als er echt iets ernstigs had plaatsgevonden, hadden we de wedstrijd gestaakt. Gelukkig is dat niet gebeurt en hebben we kunnen voetballen," besloot de trainer van Barcelona.