Nieuws

Nagelsmann valt schlemiel De Ligt niet af: 'Hij speelde een goede wedstrijd'

Nagelsmann valt schlemiel De Ligt niet af: 'Hij speelde een goede wedstrijd'

10-09-2022 20:45

Bayern München verspeelde zaterdagmiddag punten door een fout van Matthijs de Ligt. De verdediger veroorzaakte een penalty. Julian Nagelsmann spreek toch van een goede wedstrijd van de Nederlandse verdediger.

Bayern leidde met 2-1 tegen VfB Stuttgart, toen het mis ging bij De Ligt. De centrumverdediger veroorzaakte in de blessuretijd een penalty, waardoor Stuttgart langszij kwam. "Het was een terechte penalty", aldus Julian Nagelsmann op de persconferentie na afloop van het duel in de Bundesliga. "Matthijs speelde een goede wedstrijd, het is jammer dat hij een penalty weggeeft. Maar ja, het is nu eenmaal gebeurd. We moeten verder."

De Ligt zelf baalt als een stekker na het puntverlies. "Ik ben niet blij. Als je met 2-2 gelijkspeelt, is dat niet goed. We hebben onze kansen vandaag niet benut. Stuttgart verdedigde goed en compact. We vonden de sleutel niet om zo meer kansen te kunnen creëren. We zullen het in de volgende wedstrijd beter moeten doen."

Bayern speelde voor alweer de derde (!) keer op rij gelijk in de Bundesliga. De koppositie ligt voor het grijpen door de mindere prestaties van de Duitse grootmacht. SC Freiburg kan met Mark Flekken op doel zondag de koppositie overnemen van De Ligt en co.