Opinie

Kuyt: Als Klopp en ik blijven vasthouden aan onze visie, komt de omslag vanzelf

Kuyt: "Als Klopp en ik blijven vasthouden aan onze visie, komt de omslag vanzelf"

10-09-2022 08:02

Ajax kan zijn borst natmaken voor de confrontatie met Liverpool van komende dinsdag. Dirk Kuyt verwacht dat The Reds het ondanks de vormdip elke ploeg lastig kunnen maken.

Liverpool verkeert in twijfelachtige vorm. In de Premier League werd veelvuldig puntverlies geleden en de openingswedstrijd tegen SSC Napoli ging met liefst 4-1 verloren. Toch verwacht de huidige ADO Den Haag-trainer veel van zijn voormalig werkgever. "Op afspraken zoals deze is Liverpool voor eigen publiek in staat om over elke ploeg in de wereld heen te walsen", stelt Kuyt in gesprek met De Telegraaf.

De oefenmeester van de Hagenaars ziet parallellen tussen 'zijn' ADO en het huidige Liverpool. "Als Jürgen (Klopp, red.) en ikzelf blijven vasthouden aan onze visie, dan komt de omslag vanzelf. Je visie is het belangrijkste houvast heb ik van alle toptrainers, met wie ik heb gesproken, geleerd. In de zomer vertelde Ten Hag het me nog op het vliegveld op Ibiza, waar we elkaar troffen tijdens de vakantie."

De Amsterdammers wonnen het eigen openingsduel overtuigend met 4-0 van Rangers en is nog foutloos in de Eredivisie. Kuyt denkt dat Liverpool moed put uit de slechte resultaten. "Zit het de club het even tegen, zoals in deze periode, dan doet het publiek er vaak nog twee of drie schepjes bovenop en ontstaat er een atmosfeer van onoverwinnelijkheid. Ik zou het bijzonder knap vinden als Ajax zich in die entourage tegen Liverpool onder die intense druk uit kan spelen."