Nieuws

Opsteker voor Memphis, De Jong en Van Gaal: Xavi is van plan te gaan rouleren

Opsteker voor Memphis, De Jong en Van Gaal: Xavi is van plan te gaan rouleren

06-09-2022 15:19

De kans is groot dat bondscoach Louis van Gaal een klein sprongetje van geluk heeft gemaakt. Barcelona-trainer Xavi Hernández heeft in aanloop naar de Champions League wedstrijd tegen Victoria Plzen laten weten dat hij van plan is om te gaan rouleren.

Dat is goed nieuws voor Memphis Depay en Frenkie de Jong. Het tweetal moet het de laatste weken vooral doen met een plek op de bank. De middenvelder komt nog wel aan zijn minuten met de nodige invalbeurten, maar voor de spits is dit nog niet weggelegd. Memphis speelde nog geen één minuut in een officiële partij.

Xavi weet zelf ook wel dat er een drukke periode aankomt, in aanloop naar het WK in Qatar. De Spaanse oefenmeester heeft dan ook meer spelers nodig dan alleen zijn ideale elf. “Spelers hebben rust nodig en we hebben een grote selectie”, klonk het.

Dat betekent dat Van Gaal weer wat meer hoop kan houden op een wedstrijdfitte De Jong en Depay. Over twee weken komt het Nederlands elftal weer bij elkaar. Op 22 september en 25 september staan de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België op het programma.