Wedstrijdverslag

Ajax is op dreef en boekt net als afgelopen seizoen ruime zege op Cambuur

Ajax is op dreef en boekt net als afgelopen seizoen ruime zege op Cambuur

03-09-2022 18:20 Laatste update: 18:24

Ajax heeft zaterdagmiddag korte metten gemaakt met SC Cambuur. De Amsterdammers kende een moeizame start, maar walste daarna met 4-0 over de Friezen heen. Steven Bergwijn was belangrijk voor zijn club.

Met Edson Álvarez en Davy Klaassen in de basis en Kenneth Taylor op de bank, begon Ajax aan het duel tegen Cambuur. De Friezen trokken vanaf het begin een muur op rondom de zestien, waardoor de Amsterdammers er moeilijk doorheen wisten te voetballen. Diep in de eerste helft lukte dit wel. Na een vlotte combinatie kwam de bal via Steven Berghuis bij Bergwijn, die daarmee de ban brak: 1-0.

Vlak voor rust was het wederom raak voor de recordaankoop. Hij kreeg de bal op afstand in de voeten en besloot het doel van Joao Virginia onder vuur te nemen. Met succes: de pegel draaide steeds verder van de goalie af, die daardoor kansloos was: 0-2.

Na de rust werden Brian Brobbey en Álvarez naar de kant gehaald en in plaats daarvan kwamen Taylor en Mohammed Kudus in de ploeg. Later bleek dat Schreuder twee succesvolle wissels had toegepast. Eerst schoot de allround-middenvelder van afstand op goal waardoor de 3-0 via Devyne Rensch op het scorebord kwam en even later was de Ghanees trefzeker op aangeven van Calvin Bassey: 4-0.

Ajax had de score nog wat verder uit kunnen breiden - net als de 9-0 van vorig seizoen - maar liet dit na. Tien minuten voor tijd maakte Lucas Ocampos nog zijn officiële debuut. De Argentijn kwam in de ploeg voor aanvoerder Dusan Tadic, die zijn 200e wedstrijd in Amsterdamse dienst speelde.

Door de overwinning gaat Ajax nu aan kop in de Eredivisie, met één wedstrijd meer gespeeld dan PSV. De Eindhovenaren kunnen langszij komen, wanneer er wordt gewonnen van FC Twente. Dat duel begint om 18.45. Aankomende woensdag komen de Amsterdammers op nieuw in actie. Het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst komt dan op bezoek in de Champions League. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!