Nieuws

ADO schoot niet één keer op doel in duel met Willem II: 'Speelden toevalsvoetbal'

ADO schoot niet één keer op doel in duel met Willem II: 'Speelden toevalsvoetbal'

02-09-2022 23:37 Laatste update: 23:39

ADO Den Haag verloor vrijdagavond met 1-0 van Willem II en kwam in Tilburg niet eens tot een schot op doel. Thomas Verheydt baalt enorm en aanvoerder Boy Kemper stelt dat zijn ploeg 'toevalsvoetbal' speelde.

ADO leek na een dramatische seizoenstart de draad te hebben opgepakt door met 4-0 te winnen van Jong Ajax, maar gaf de overwinning geen goed vervolg. "Waar we vorig seizoen de bal van achteruit rondspeelden en opbouwden om vervolgens met een voorzet de spitsen te zoeken, spelen we nu de bal telkens lang. En dan hopen we maar dat 'ie goed valt", vertelt Kemper in gesprek met Omroep West. "We hadden afgesproken om in het begin even de lange bal te spelen, maar hebben dat de hele wedstrijd gedaan. Dat was niet de bedoeling."

Verheydt kwam door de vele lange ballen weinig in het spel voor. "Ik ben een stuk meer op het middenveld bezig en moet veel lopen. Dat zijn niet de leuke meters. In mijn nieuwe rol moet ik mij meer richten op een assist of voorassist. Dat is anders dan ik gewend ben", vertelt de spits. "Het liefst wil ik natuurlijk gewoon in het zestienmetergebied staan en goals maken. Maar misschien hebben we er nu niet de spelers voor om zo te spelen. Dan moet het maar zo."