Wedstrijdverslag

Heerenveen overleeft spannende slotfase tegen Fortuna, dat puntenloos blijft

Heerenveen overleeft spannende slotfase tegen Fortuna, dat puntenloos blijft

27-08-2022 22:55 Laatste update: 22:58

SC Heerenveen heeft zaterdagmiddag een nipte zege geboekt op Fortuna Sittard. De ploeg uit Limburg maakte in de slotfase nog de aansluitingstreffer, maar kwam niet verder dan de 2-1. Sydney van Hooijdonk en Burak Yilmaz waren beide trefzeker voor hun clubs. 

Voor Fortuna was dit het eerste duel zonder Sjors Ultee. De trainer werd deze week vrij plots op straat gezet door de clubleiding en het werd bekend dat Burak Yilmaz de trainingen had overgenomen bij de club. Fortuna was in aanloop naar het duel nog altijd puntloos en moest snel een resultaat neerzetten. 

Heerenveen begon al vroeg met hoge druk te spelen en de bezoekers uit Sittard hadden daar moeite mee. Na het eerste kwartier ging de Friese storm echter ietwat liggen en kon Fortuna beter in het spel komen. Het voorkwam niet dat de thuisploeg na ruim twintig minuten op voorsprong kwam. Sydney van Hooijdonk kreeg de bal voor zijn voeten en aarzelde niet, waarmee de spits zijn vierde treffer van het seizoen maakte. Vlak voor rust verdubbelde Milan van Ewijk de score, door vanaf de rand van het zestienmetergebied raak te schieten in de verre hoek. 

Fortuna ging in de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer, maar in verdedigend opzicht had Heerenveen de zaken goed op orde. Het ging tien minuten voor tijd alsnog mis voor Heerenveen toen Joost van Aken de doorgebroken Burak Yilmaz neerlegde. De speler van Heerenveen had hier rood voor kunnen krijgen, maar kwam goed weg met geel. Yilmaz ging zelf achter de bal staan en faalde niet, waardoor de spanning weer terug was.

In de slotfase ging Fortuna op zoek naar de gelijkmaker en had Yilmaz een spectaculaire omhaal in huis, maar het bleek niet voldoende voor een punt. Heerenveen klimt met de overwinning naar de derde plaats en heeft nu acht punten verzameld. Fortuna blijft puntenloos op de laatste plaats staan in de Eredivisie

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!