Reactie

Ten Hag wint opnieuw: 'De overwinning tegen Liverpool geeft ons veel vertrouwen'

Ten Hag wint opnieuw: 'De overwinning tegen Liverpool geeft ons veel vertrouwen'

27-08-2022 16:50

Een tevreden Erik ten Hag stond na afloop van de 0-1 zege op Southampton voor de camera's. De Nederlandse manager zag zijn ploeg bij tijd en wijle aardig voetbal op de mat leggen, maar erkent dat Manchester United een uiterst moeizaam slot van het duel kende.

Na twee nederlagen tegen Brighton & Hove Albion (1-2) en Brentford (4-0) boekte Manchester United na Liverpool met 2-1 verslagen te hebben de tweede zege op rij. "Ik denk dat ze lessen hebben geleerd van Brentford, heel duidelijk", vertelt Ten Hag aan BT Sport. "We speelden compact en zij hanteerden de lange bal. We zijn blij met het resultaat. Dit moet de standaard zijn voor Manchester United. Het moet normaal worden, maar je vier ook elke overwinning omdat je ervoor moet vechten.

De altijd kritische Ten Hag zag genoeg aanknopingspunten. "Er is ruimte voor verbetering, maar er was ook echt goed voetbal. Het laatste half uur was het overleven. Ik denk dat we het daar beter kunnen doen. De overwinning tegen Liverpool heeft ons veel vertrouwen gegeven. Toch is het aan het begin van het seizoen heel zwaar en hard werken, dus iedereen in de ploeg moet zich daarvan bewust zijn."

Door diverse media wordt United nadrukkelijk in verband gebracht met het aantrekken van Antony. Gevraagd naar eventuele transfers in de laatste dagen van de transfermarkt, bleef Ten Hag stoïcijns. "Je weet niet wat je nog kan verwachten. We zullen zien. Als Manchester United moet je altijd proberen om de selectie te blijven versterken. Als er niemand komt, dan doen we met wat we hebben."