Nieuws

Frenkie maakt indruk: 'Toen dacht ik, jij moet veel meer op je kloten krijgen'

Frenkie maakt indruk: 'Toen dacht ik, jij moet veel meer op je kloten krijgen'

15-08-2022 21:50

Frenkie de Jong speelde zaterdag een half uur mee in het met 0-0 gelijkgespeelde duel tegen Rayo Vallecano. Ondanks dat de Nederlander naar de uitgang wordt geduwd bij Barcelona, viel hij naar behoren in. Ruud Gullit genoot van een ‘getergde en gretige’ Frenkie.

Gullit keek met veel aandacht naar het optreden van De Jong. Hij was zeer te spreken over wat hij zag. “In de tweede helft kwam Frenkie erin en toen dacht ik eindelijk: hè hè”, aldus de Oranje-legende, die uitlegt waarom. “Omdat hij getergd was. Ze pamperen hem hier zo veel in Nederland. Als Frenkie niet goed speelt dan komt het altijd door een ander of de positie is niet goed voor hem. Ze verzinnen elke keer weer een reden waarom hij niet goed speelt.”

“Nu zag ik dat hij getergd was”, vervolgt Gullit, die wel weet hoe dat komt. “Ze hebben hem zo vernederd met alles wat ze gedaan hebben. Hij kwam erin toen dacht ik: dit is de Frenkie de Jong die je wil zien. Dat vond ik leuk om naar te kijken.”

“Toen dacht ik: jij moet veel meer op je kloten krijgen om dit eruit te krijgen”, zei Gullit, die wel een slag om de arm houdt over de manier waarop dit allemaal tot stand is gekomen. “Nee dat is niet leuk inderdaad. Maar het gaat mij om hem als speler, als sporter. Ik denk dat hij nog veel beter kan dan dat hij heeft laten zien. Ik zag een gretigheid een getergdheid waarvan ik dacht: hé!”