Transfernieuws

'Newcastle in gesprek met Schmidt voor aanvaller, Engelsen bereiden bod voor'

'Newcastle in gesprek met Schmidt voor aanvaller, Engelsen bereiden bod voor'

11-08-2022 11:19

Newcastle United staat op het punt een formeel bod te doen op Goncalo Ramos. De aanvaller staat al sinds juni in de belangstelling van Paris Saint Germain, maar speelt nog altijd bij Benfica onder trainer Roger Schmidt. 

Volgens transferexpert Fabrizio Romano zijn The Magpies in gesprek met zowel Benfica als de speler zelf. Ramos speelde het afgelopen seizoen 29 wedstrijden in de Primeira Liga en was daarin zeven keer trefzeker. Ook gaf de 21-jarige spits twee assists.

Ramos verlengde in oktober van vorig jaar nog zijn contract, waardoor de Portugese topclub hoog in de boom kan gaan zitten. Ramos speelt al sinds zijn twaalfde bij Benfica en brak in 2020 door bij het eerste elftal. Ramos blonk uit in de Champions League-kwalificatiewedstrijden tegen FC Midtjylland en scoorde vier keer in twee wedstrijden. 

Newcastle United is met de nieuwe steenrijke eigenaren nog altijd zeer ambitieus en ziet in Ramos de vierde grote aanwinst voor het komende seizoen. Onlangs werd Sven Botman voor 37 miljoen euro opgehaald bij LOSC Lille. Matt Targett en Nick Pope kwamen ook naar het noorden van Engeland. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!