Nieuws

Nouri-familie hoopvol over wat de toekomst brengt: 'Ooit zal hij weer gaan praten'

Nouri-familie hoopvol over wat de toekomst brengt: 'Ooit zal hij weer gaan praten'

09-08-2022 15:57

De lichamelijke gesteldheid van Abdelhak Nouri wordt beter en beter, onthullen de familieleden van het voormalig Ajax-talent. Twee schoonzussen, zijn moeder en zijn tante verzekeren dat in een interview met HELDEN Magazine.

Het Nouri-drama speelde zich alweer vijf jaar geleden af. Sinds die tijd is de familie er altijd voor hem geweest en hebben er nooit gedachten gespeeld om voor goed afscheid van hem te nemen. "We hebben die vraag veel gehad, maar dat is bij ons geen issue. Alleen als hij hersendood is, zou dat mogen", aldus schoonzus Rachida, die wordt aangevuld door de andere schoonzus Yasmine die dezelfde mening heeft. "Ik lees weleens commentaren op internet en dan zie ik dat ze denken dat Abdelhak leeft als een kasplantje. Dat is onzin. Ik praat met hem, hij reageert op ons, hij toont emoties, kan lachen en huilen. Hij hoort ons, begrijpt ons en reageert op zijn manier op ons."

Door de ervaringen van de twee zussen kan worden verondersteld dat de hersenen van Appie nog altijd actief zijn. Moeder Rabia ervaart dit net zo als de twee schoonzussen. "Hij herkent mensen als ze binnenkomen, beweegt met zijn ogen, lacht als je tegen hem praat." Nouri's tante Rahmouna verwacht is hoopvol voor positieve ontwikkelingen in de toekomst. "Sinds hij thuis is, is hij zo vooruitgegaan. Het kan één jaar duren, vijf jaar, maar hij zal weer praten. We gaan sinds hij een eigen huis heeft, nooit meer down naar huis na een bezoek”, besluit ze.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!