Cambuur verandert Excelsior-doel in schiettent, maar krijgt toch deksel op de neus

06-08-2022 20:37 Laatste update: 20:55

Excelsior heeft op bezoek bij Cambuur Leeuwarden drie punten weten te pakken in de eerste speelronde van de Eredivisie. De thuisploeg was vele malen beter dan de Rotterdammers, maar was niet in staat het net te vinden. Excelsior, daarentegen, wist twee keer toe te slaan. Het werd 0-2 in Leeuwarden.

Cambuur maakte aan het einde van het afgelopen seizoen een prima indruk en was meteen de sterkere ploeg in het thuisduel met Excelsior. De cijfers waren tekenend: Cambuur loste 26 schoten, waarvan zeven op doel, maar wist geen enkele kans te verzilveren. Ook had de ploeg ruim zeventig procent balbezit. Uiteindelijk zou het een frustrerende avond worden voor de thuisploeg. Excelsior ontsnapte namelijk twee keer en schoot beide keren raak: Marouan Azarkan zorgde na tien minuten voor de 0-1 en Julian Baas verdubbelde de score vlak voor rust.

In de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld en wilde de bal er niet in voor Cambuur. De club uit Leeuwarden druipt af met een op het oog onverdiende nederlaag. Excelsior haalt het maximale uit een benarde situatie en tekent de eerste drie punten bij. Door de overwinning is Excelsior in ieder geval het komende uur koploper in de Eredivisie.