Nieuws

Letsch niet blij: 'Als de selectie uit balans is, ben je als coach niet gelukkig'

Letsch niet blij: 'Als de selectie uit balans is, ben je als coach niet gelukkig'

06-08-2022 17:16

Thomas Letsch maakt zich op voor zijn derde seizoen als trainer van Vitesse. De Duitse oefenmeester heeft twee ‘rustige’ jaren achter de rug, maar loopt komend seizoen tegen een heel wat anders aan.

Letsch zag veel van zijn sterkhouders als Riechedly Bazoer, Danilo Doekhi en Loïs Openda vertrekken en wist die nog niet één op één te vervangen. Dat komt door de situatie waar de club zich nu in verkeerd: door het overnameproces zijn er niet echt mogelijkheden. "Ik ben niet blij met de situatie, maar we kunnen ermee dealen", aldus Letsch in De Gelderlander. "We hebben twee jaren gehad waarin de zon voornamelijk scheen. Dit wordt mijn zwaarste jaar."

Letsch is niet bang om zich uit te spreken over wat hij van de situatie vindt. "Er waren dagen dat ik gefrustreerd was. Als je de voorbereiding begint, terwijl je niet weet welke mogelijkheden er zijn en de selectie is uit balans, dan ben je als coach niet gelukkig. Maar ik heb er geen invloed op", aldus de Duitse keuzeheer, die weigert om nu al de handdoek te gooien. "Er zijn goede en slechte tijden in het leven. Dit is een moeilijke periode, maar we gaan deze uitdaging aan."

Vitesse wacht zondag meteen een loodzware klus. Feyenoord komt op bezoek in de Gelredome. De aftrap van het duel is om 14.30.