Nieuws

Neville tempert verwachtingen: 'Manager van United zijn is op zich al zware klus'

Neville tempert verwachtingen: 'Manager van United zijn is op zich al zware klus'

06-08-2022 14:09 Laatste update: 14:31

Gary Neville neemt het op voor Manchester United trainer Erik ten Hag. De oud-verdediger benoemt dat de verachtingen getemperd moeten worden, aangezien het zijn van manager van United op zich al een zware klus is.

Dat Manchester United een lastige ploeg kan zijn, weet Neville als geen ander. De verdediger was jarenlang de aanvoerder van de Engelse grootmacht toen de club nog meespeelde om de titel. “Manager van Manchester United zijn is sowieso al een zware klus,” aldus de Engelsman voor de camera van Sky Sports. “Na hoe het vorig seizoen gegaan is, is het nu nog lastiger om de aansluiting te vinden. De situatie is in de voorbije weken alleen maar lastiger geworden voor Ten Hag. Ze hebben niet de spelers kunnen halen die ze wilden.”

Ook over hoofdpijndossier Cristiano Ronaldo laat Neville zich uit. “Ik ben teleurgesteld in hem. Hij laat de manager nu alleen in de persconferentie. Is het te veel gevraag om zelf uit te leggen wat er speelt,” doelend op de transferperikelen rondom de Portugees. De analist geeft wel aan dat als Ronaldo fit is, hij hem in de basis zou laten beginnen.

Manchester United neemt het zondagmiddag op tegen Brighton & Hove Albion. De aftrap van het duel op Old Trafford is om 15.00 uur. Of de Nederlanders Donny van de Beek en Tyrell Malacia in de basis staan, is nog onduidelijk.