Nieuws

Viergever herenigd met vriend uit Ajax-periode: 'Gelukkig blijft hij bij Utrecht'

Viergever herenigd met vriend uit Ajax-periode: 'Gelukkig blijft hij bij Utrecht'

04-08-2022 16:34 Laatste update: 16:38

Nick Viergever staat aan de vooravond van zijn eerste Eredivisie-seizoen met FC Utrecht. De 33-jarige centrumverdediger is blij om weer terug te zijn in Nederland, waar hij herenigd is met oud-ploeggenoten.

Viergever maakte deze zomer de overstap van het Duitse Greuther Fürth naar de Domstad. "Utrecht kwam met een concreet en goed verhaal", zegt de 33-jarige Viergever in gesprek met de NOS. "De ambitie van de club sprak me aan. Ik kon ook blijven, had kunnen wachten op een Bundesliga-club, maar het voelde goed. Ook voor mijn gezin was het een makkelijke keuze. We gaan in Rotterdam wonen, in de buurt van mijn familie en vrienden."

In de Domstad is Viergever herenigd met vriend Mike van der Hoorn, met wie hij samenspeelde bij Ajax. "Hij zeker een rolletje in gespeeld in mijn terugkeer", vertelt Viergever. "We hebben altijd contact gehouden, kunnen goed met elkaar opschieten. De vrouwen, de gezinnen ook. Ik heb hem vooraf dingen gevraagd over de club. Altijd goed om te weten. Ook of hij blijft, bijvoorbeeld. Gelukkig doet hij dat."

De 33-jarige routinier gaat bij Utrecht ook weer samenspelen met oude bekende Bas Dost. "We zijn van dezelfde lichting en zaten samen bij Jong Oranje", zegt Viergever. "En zelfs nog bij Oranje (in 2017 tegen Marokko, red.). We zeiden tegen elkaar: Wat mooi om nu hier samen te spelen. Wie had dat nu gedacht? Je deelt herinneringen met elkaar."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!