Nieuws

Liverpool verlengt met sterkhouder: 'Blij dat ik hier nog een tijdje mag blijven'

Liverpool verlengt met sterkhouder: 'Blij dat ik hier nog een tijdje mag blijven'

02-08-2022 13:10 Laatste update: 13:21

Liverpool heeft het contract van Diogo Jota opengebroken tot de zomer van 2027. De Portugees kwam twee seizoenen geleden over van Wolverhampton Wanderers en is ondanks dat hij niet altijd alles speelt één van de smaakmakers van de ploeg van Jürgen Klopp, waardoor hij een verbeterd contract heeft verdiend. 

Via de officiële kanalen meldt Liverpool dat het contrat van Jota is verlengd. Het contract van de aanvaller liep nog tot medio 2025, maar daar wordt nu twee jaar aan vastgeplakt, tot de zomer van 2027. "Dat ik een nieuw, langdurig contract teken is het bewijs dat de club in me gelooft als voetballer. Het is fijn dat ik hier nog een tijdje kan blijven", aldus de Portugees op de clubsite

Jota, die momenteel in de lappenmand zit wegens een blessure, is al zeer belangrijk gebleken voor Liverpool. Zijn statistieken liegen er niet om: in 85 officiële wedstrijden - waarin hij 28 keer als invaller het veld betrad - wist hij 34 keer te scoren en negen assists te leveren.

Jota heeft de nodige concurrentie bij Liverpool, maar mag rekenen op voldoende speeltijd. Samen met Mohammed Salah, Luis Diaz, Roberto Firmino en de kersvers aangetrokken nieuwe spits Darwin Nuñez vormt hij de aanval. Sadio Mané hoeft hij niet meer voor zich te duiden. De Senegalees vertrok naar Bayern München.