Transfernieuws

'Onana al sinds juli mondeling akkoord met Inter over transfervrij Ajax-vertrek'

'Onana al sinds juli mondeling akkoord met Inter over transfervrij Ajax-vertrek'

05-10-2021 08:13

André Onana heeft al sinds juli een mondeling akkoord met Internazionale, verzekert Fabrizio Romano. De doelman van Ajax moet zijn handtekening nog zetten in Milaan, maar de deal bevindt zich inmiddels 'in de laatste fase'.

Een akkoord tussen Onana en Inter werd vorige maand al aangekondigd door Romano. De transferexpert benadrukt nu opnieuw dat de Kameroener al weet dat zijn toekomst bij de Italiaanse kampioen ligt. Hij maakt volgend jaar transfervrij de overstap. Dat is ook de reden dat deals met Olympique Lyon en OGC Nice werden afgeblazen.

Voor Ajax zijn de druiven zuur. De Amsterdammers zullen immers geen transfersom aan hem overhouden. Onana deed twee weken geleden in gesprek met De Telegraaf nog een handreiking naar de Amsterdamse club, maar directeur voetbalzaken Marc Overmars achtte nieuwe onderhandelingen niet waarschijnlijk. "Het is niet gelukt en dat heeft niet aan ons gelegen", zei hij bij Ziggo Sport.

Onana is sinds de winter van 2015 actief bij Ajax, dat hem voor ongeveer 150.000 euro overnam van FC Barcelona. Hij won twee keer de landstitel, twee keer de KNVB Beker en één keer de Johan Cruijff Schaal met de club. Daarnaast was hij één van de steunpilaren van het team dat in 2019 tot de halve finale van de Champions League reikte.

Bij Inter moet Onana de opvolger worden van Samir Handanovic. Volgens Romano was Arsenal-keeper Bernd Leno nooit een optie voor I Nerazzurri.