Nieuws

'Wil niemand gelijk afrekenen, maar Rensch is niet dé vervanger van Mazraoui'

'Wil niemand gelijk afrekenen, maar Rensch is niet dé vervanger van Mazraoui'

21-07-2022 13:48 Laatste update: 14:01

Ajax is nog niet klaar op de transfermarkt, zo klinkt het binnen de muren van de Johan Cruijff Arena. Ook de mannen van #DoneDeal de podcast zijn het daar over eens, zo is te beluisteren in de nieuwste aflevering. Daarnaast wordt ook de toekomst van Perr Schuurs tegen het licht gehouden.

Waar de prioriteit ligt is duidelijk volgens de heren. "Ajax heeft een rechtsback nodig, honderd procent", zegt VoetbalPrimeur-redacteur Tim van Duijn, die zijn zich beargumenteert met het duel tegen RB Leipzig (3-2 winst). "Ik wil niet iemand op één wedstrijd afrekenen, maar Rensch is niet de één-op-één-vervanger van Mazraoui. Hij was echt heel zwak. Ik zou het niet aandurven met Rensch in de Champions League."

De verdediging lijkt de minste linie, zo oordeelt ook adjunt hoofdredacteur Ruben Winkels. Hij oppert om iemand te halen die uit de voeten kan als rechtsback en rechterverdediger. Het voorbeeld van Schuurs wordt aangehaald. "Dan kan Perr Schuurs verkocht worden aan een buitenlandse club. Atalanta is geïnteresseerd. Schuurs is volgens mij geen slechte verdediger, maar is vooral geen Ajax-verdediger. Dat zei Sven Botman niet zo lang geleden ook."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!