Wedstrijdverslag

Frankrijk zegeviert tegen België op 'quatorze julliet' en is derde kwartfinalist

Frankrijk zegeviert tegen België op 'quatorze julliet' en is derde kwartfinalist

14-07-2022 23:00 Laatste update: 23:07

De Franse vrouwen hebben goede zaken gedaan tegen België op het EK vrouwen 2022. Frankrijk won met 2-1 van de Belgische collega’s en plaatst zich daarmee als derde land voor de kwalificatieronde van het toernooi.

De Fransen schoten uit de startblokken en kwamen al snel op voorsprong. Een goede voorzet van Sakina Karchaoui werd tegen de touwen gekopt door Kadidatou Diani. Kort na de feestvreugde volgde er een grote smet op de wedstrijd. Marie-Antoinette Katoto - een van de topspeelsters van de Fransen – ging met een blessure naar de kant en dat zag er niet goed uit.

Dat leek zijn invloed te hebben op de energie van Frankrijk. België dat nog geen moment in het stuk was voorgekomen, kreeg zijn eerste kans en het was direct raak: Tessa Wullaert wist Janice Cayman te bedienen en de 1-1 was daarmee een feit. Het antwoord van Frankrijk liet niet snel op zich wachten. Eenzelfde situatie als bij de 1-0 voltrok zich: Griedge Mbock kopte een voorzet van Clara Matéo raak.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet echt. De Fransen hadden de overhand en dat uitte zich in een aantal opgelegde kansen, maar een doelpunt bleef uit. Kort voor tijd leek het dan toch nog 3-1 te gaan worden: Frankrijk kreeg een strafschop na een ongelukkige handsbal van de ingevallen Amber Tysiak. Die kreeg haar tweede gele kaart en kon dus van het veld vertrekken. Aanvoerster Wendie Renard wist er niet van te profiteren en dus eindigde de wedstrijd in 2-1.