Nieuws

Nouri-familie richt stichting op: 'Kijk naar Eriksen, je kan er levens mee redden'

Nouri-familie richt stichting op: 'Kijk naar Eriksen, je kan er levens mee redden'

08-07-2022 11:33

De familie van Abdelhak Nouri heeft vrijdag precies vijf jaar na zijn hartstilstand de Abdelhak Nouri Foundation opgericht. De stichting gaat zich inzetten voor meer defibrillators (AED's) op sportlocaties in Nederland.

In het eerste jaar plaatst de Nouri Foundation 34 AED's. Dat getal is niet zomaar gekozen: het is een verwijzing naar het nummer waar de middenvelder bij Ajax meespeelde. "Je kunt er een leven mee redden, kijk maar naar Christian Eriksen vorig jaar", reageert Abderrahim Nouri, de oudere broer van Abelhak tegenover het Algemeen Dagblad. "Iedereen kon zien hoe belangrijk snelle reanimatie en inzet van een AED is."

Via Instagram volgt een aankondigingsbericht van de Nouri Foundation. 'Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat Ajax-speler Abdelhak Nouri tijdens een oefenwedstrijd door een hartstilstand in elkaar zakte. Abdelhak, een jongen die op dat moment aan het begin van zijn carrière stond. Hij had oog voor de ander, zorgde dat niemand zich buitengesloten voelde en bracht verbinding. In lijn met zijn gedachtengoed gaat vandaag de Abdelhak Nouri Foundation officieel van start. Het doel van de Nouri Foundation is om mensen en voornamelijk jongeren die aan de zijlijn staan door welke beperking dan ook mee te laten doen in een veilige omgeving.'

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Abdelhak Nouri (@abdelhak_nouri)