Nieuws

Nouri als eerste op de hoogte van Ajax-transfer Bergwijn: 'Verscheen een glimlach'

Nouri als eerste op de hoogte van Ajax-transfer Bergwijn: 'Verscheen een glimlach'

08-07-2022 07:32

Steven Bergwijn gaat op uitgerekend 8 juli gepresenteerd worden als de nieuwe recordaankoop van Ajax. Precies vijf jaar terug zakte Abdelhak Nouri in elkaar tijdens de voorbereiding. Bergwijn en Nouri zijn boezemvrienden, wat een extra lading geeft aan de transfer.

Het duo speelde van hun zesde tot hun dertiende samen op De Toekomst, het jeugdcomplex van Ajax. "De datum zorgt natuurlijk voor een dubbel gevoel. Maar we zijn supertrots op Stevie en blij voor Ajax, voor hem en voor ons”, aldus Mohammed Nouri, de broer van Abdelhak, tegenover De Telegraaf. Op verzoek van kamp-Bergwijn is Mohammed aanwezig bij de contractondertekening van de aanvaller.

"We zijn samen opgegroeid en spreken elkaar letterlijk elke dag. Zijn vader, moeder en broer Alejandro zijn ook mijn familie", gaat Nouri verder. Bergwijn vertrok op zijn dertiende naar de jeugdopleiding van PSV. "Appie zat daarmee en wilde niet dat Stevie wegging", aldus Nouri. "Ze hadden een klik. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Uiteindelijk denk ik dat het geen slechte keuze van Steven is geweest naar PSV te gaan, want iedereen ziet hoe ver hij is gekomen en hoe goed hij is geworden."

Bergwijn deelde nog voordat alles rond was het goede nieuws met zijn goede vriend.  "Abdelhak was superblij", aldus Mo."Terwijl Stevie sprak en allerlei leuke dingen vertelde, verscheen er een grote glimlach op het gezicht van Appie."