Transfernieuws

'Chelsea meldt zich bij Barcelona voor De Jong en hoopt lachende derde te worden'

'Chelsea meldt zich bij Barcelona voor De Jong en hoopt lachende derde te worden'

07-07-2022 18:24

De strijd om de handtekening van Frenkie de Jong is nog altijd niet gestreden. Manchester United hoopt de Nederlander nog altijd in te lijven, terwijl FC Barcelona nog altijd niet van de hand lijkt te willen doen. Er heeft zich nu een derde gegadigde gemeld: Chelsea gaat zich ermee bemoeien.

Dat meldt de sportkrant Sport op basis van de doorgaans betrouwbare journalist Toni Juanmartí. Chelsea hoopt de lachende derde te worden als het gaat om De Jong, aangezien de onderhandelingen tussen United en Barça nog altijd stroef verlopen.

The Blues hebben naar eigen gedachten een troef in handen: Champions League-voetbal. Ook het bedrag dat moet worden opgehoest om de middenvelder te kunnen schrikken lijkt geen probleem te zijn. De nieuwe Chelsea-eigenaar Todd Boehly heeft een mooi bedrag beschikbaar gesteld om in de selectie te pompen.

Als het aan Frenkie zelf ligt, heeft het er alle schijn van dat hij Catalonië wil blijven. Zo liet hij doorschemeren in de afgelopen Nations League-campagne met Oranje. De Catalanen hinken op twee gedachten. Aan de ene kant is De Jong een belangrijke speler, maar een transfer zou de financiële situatie van de club aanzienlijk beter maken.