Transfernieuws

De Graafschap haalt achtste zomerversterking op bij AZ: 'Zeer talentvolle doelman'

De Graafschap haalt achtste zomerversterking op bij AZ: 'Zeer talentvolle doelman'

07-07-2022 15:11
1

De Graafschap heeft zich versterkt met Mees Bakker. De 21-jarige sluitpost komt op huurbasis over van AZ. De Achterhoekse club heeft een optie tot koop bedongen.

Bakker wordt door De Graafschap tot het eind van het seizoen gehuurd. De talentvolle sluitpost heeft in Alkmaar nog een contract tot medio 2023, met een optie voor nog twee seizoenen. Bakker is de achtste versterking van deze zomer voor de Keuken Kampioen Divisie-club. Eerder versterkte de Doetinchemers zich met Robin Schouten, Xandro Schenk, Rio Hillen, Jan Lammers, Lion Kaak, Siem de Jong en Alexander Büttner.

Technisch manager Peter Bijvelds is erg blij met de komst van Bakker. "We zien Mees als een zeer talentvolle doelman met de juiste intrinsieke motivatie", zegt hij op de clubsite. "Helaas voor hem heeft hij last gehad van enkele armblessures, waardoor zijn ontwikkeling tijdelijk stil stond. Mees is nu echter weer een behoorlijke periode geheel fit. We verwachten dat hij de concurrentiestrijd met Hidde (Jurjus, red.) en Ties (Wieggers, red.) volledig aan zal en kan gaan."