Nieuws

Ünüvar: 'In de voorbereiding moet ik het laten zien en de kansen aangrijpen'

Ünüvar: 'In de voorbereiding moet ik het laten zien en de kansen aangrijpen'

05-07-2022 06:43

Naci Ünüvar heeft maandagavond een contract tot 2026 getekend in Amsterdam. De talentvolle Ajacied heeft een duidelijk doel voor ogen en kan uitstekend opschieten met Mohamed Ihattaren.

Na een goede trainingsweek in De Lutte, werd Ünüvar maandag beloond met een nieuw contract. "Ik heb gewoon getraind vandaag, maar het was wel iets specialer dan normaal", zegt hij tegenover de camera's van Ajax TV. "Mijn doel is om bij Ajax te slagen, dat is nooit veranderd. Nu kan ik de laatste stappen gaan zetten." De negentienjarige middenvelder maakte afgelopen seizoen veel indruk bij Jong Ajax, maar wil dit jaar graag de stap maken naar Ajax 1. "In de voorbereiding moet ik het laten zien en de kansen die er zijn met beide handen aangrijpen."

Op het trainingskamp van de regerend landskampioen viel het op dat Ünüvar en Ihattaren het goed met elkaar kunnen vinden, zowel binnen als buiten de lijnen. "Hij speelt rechts en ik in de as", vertelt de negentienjarige creatieveling. "We hebben een paar keer tegen elkaar gezegd: als je naar binnen komt, speel maar in en loop door, je krijgt hem wel. Dat heb je terug kunnen zien."

"Je voelt elkaar gewoon aan", vervolgt Ünüvar. "Bij spelers die het spelletje begrijpen, gaat het automatisch. Onze band is goed. We waren samen op vakantie en hebben ook gesproken. Ik kan het goed vinden met Mo, hopelijk kunnen we samen meer mooie dingen laten zien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!