Transfernieuws

'Tottenham Hotspur blijft maar shoppen: akkoord met Barcelona-verdediger'

'Tottenham Hotspur blijft maar shoppen: akkoord met Barcelona-verdediger'

04-07-2022 22:54 Laatste update: 22:54
1

Tottenham Hotspur blijft zich maar roeren op de transfermarkt. Clément Lenglet staat op het punt om op huurbasis overgenomen te worden van FC Barcelona.

Al enige weken valt de naam van de Fransman geregeld in Londen, maar nu lijkt de transfer toch écht zijn beslag te krijgen. Fabrizio Romano schrijft dat een 'here we go' binnenkort volgt. De onderhandelingen bevinden zich in de afrondende fase, alhoewel de details nog besproken moeten worden.

Volgens de transferspecialist is Lenglet inmiddels al persoonlijk akkoord met The Spurs. Dat akkoord zou vorige week al bereikt zijn. In 2018 stapte de Frans international voor 36 miljoen euro over naar FC Barcelona en was tot afgelopen seizoen basisspeler. Vorig jaar kwam hij slechts tot twintig optredens in La Liga, verspreid over 724 minuten. Ronald Koeman en zijn opvolger Xavi Hernández gaven de voorkeur aan Ronald Araújo.

Drukke transferperiode

Tot nu toe is de ploeg van manager Antonio Conte bijzonder slagvaardig op de transfermarkt. Richarlison, Yves Bissouma, Ivan Perisic en Fraser Forster werden al binnengehaald. Steven Bergwijn moet de eerste grote uitgaande transfer worden. Naar verluidt is de buitenspeler voor dertig miljoen euro op weg naar Ajax.