Nieuws

Dit zegt John van 't Schip over de rode kaart van Bergwijn én blessure van Brobbey

Dit zegt John van 't Schip over de rode kaart van Bergwijn én blessure van Brobbey

24 april - 23:20

John van 't Schip heeft gemengde gevoelens na het 2-2 gelijkspel van Ajax tegen Excelsior. De Amsterdammers lopen averij op in de strijd om plek vijf en zien bovendien Brian Brobbey geblesseerd uitvallen. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat trainer John van 't Schip hiervan vindt. 

Dit zegt Van 't Schip over de rode kaart van Bergwijn en de blessure van Brobbey

Van 't Schip meldt zich na afloop van het duel bij de camera van ESPN. "Vooraf weet je dat je deze wedstrijd moet winnen en je komt 1-0 voor, ook al is de eerste fase niet goed. De penalty is daarna wel een kantelpunt. Volgens de regels zal het wel zo zijn, maar het is een dubbele straf. Er was wel contact."

De trainer verbaast zich om de rode kaart voor Bergwijn. "Dat had ik absoluut niet verwacht. Misschien geel, maar absoluut niet rood, maar dat was het wel. Dan weet je dat het lastig gaat worden. Brian valt weer uit, met zijn hamstrings, de hele week is er niks aan de hand en traint hij goed. Gedurende de wedstrijd komt het weer opzetten, dat is lastig. Ik moet de jongens een compliment geven dat ze zich nog terugvechten in de wedstrijd, maar het is niet wat we wilden."

Ajax stelt teleur, maar is al van ver gekomen, aldus de trainer. "We moeten niet vergeten dat we dit seizoen al van een positie af zijn gekomen (18e, red.). Dat is al een hele klim. We zijn nog steeds zoekende. Het middenveld deed het tegen Twente heel goed, maar deze keer is het moeilijker."

Van 't Schip weet niet zeker hoe het nu verder moet met Brobbey. "Het komt constant terug, het begon met wat stijfheid en uiteindelijk gaf hij aan dat hij niet meer verder kon. Dan houdt het op."