Nieuws

Mikautadze haalt hard uit naar Ajax: 'Ze hielpen mij niet en zijn mij nu vergeten'

Mikautadze haalt hard uit naar Ajax: 'Ze hielpen mij niet en zijn mij nu vergeten'

20 april - 13:10 Laatste update: 13:18

Georges Mikautadze heeft zijn moeilijke maanden bij Ajax gedetailleerd beschreven, waarbij hij een gebrek aan ondersteuning van de club aanhaalt als hoofdoorzaak van zijn teleurstellingen. In een interview met L'Équipe vertelt hij over de uitdagende omstandigheden die hem parten speelden in Amsterdam.

"Ik heb meer dan twee maanden in een hotel doorgebracht, alleen op mijn kamer. Ik werd gek," deelt Mikautadze zijn ervaringen. De situatie werd niet beter toen de club hem niet ondersteunde bij het vinden van een geschikte woning. "Ik heb zelf een Airbnb gehuurd waar mijn gezin meer dan een maand met mij heeft gewoond," onthult hij.

De Georgische aanvaller legt uit dat het ontbreken van een vertrouwde omgeving en adequate ondersteuning zijn prestaties beïnvloedden. "Ik kende niemand en sprak de taal niet. De voorwaarden om te slagen waren voor mij niet aanwezig. Elke speler moet zich gerespecteerd voelen om te kunnen presteren," stelt hij. Zijn teleurstelling met Ajax is alleen maar gegroeid na zijn vertrek. "Nu ben ik verhuurd, maar ze laten niets van zich horen. Ze zijn me vergeten bij Ajax," concludeert Mikautadze, duidelijk teleurgesteld over hoe zijn tijd bij de club is verlopen.

De gebrek aan steun had duidelijk invloed op zijn prestaties, wat leidde tot zijn vroege terugkeer naar Metz in januari. Bij Metz herpakte Mikautadze zich snel, met zeven doelpunten in twaalf competitiewedstrijden na de winterstop. Zijn prestaties contrasteren sterk met zijn tijd bij Ajax, waar hij zijn draai niet kon vinden. Technisch manager van Ajax, Kelvin de Lang, moet volgens L'Équipe nog steeds in gesprek gaan met Mikautadze over zijn toekomst, ondanks een koopoptie van dertien miljoen euro in de huurdeal. Mikautadze zelf heeft duidelijk gemaakt dat zijn hart bij Metz ligt, wat hij beschouwt als zijn "tweede thuis".