Exclusive

Zo zien de clubcoëfficiënten eruit na de kwartfinales van de Europese toernooien

19 april - 06:55 Laatste update: 06:55
Author profile picture

Bob van der Laan

Doordat Nederland niet meer vertegenwoordigd is in de Europese toernooien, is het hopen dat de concurrentie uit Frankrijk en Portugal zo min mogelijk coëfficiënten weten te pakken. VoetbalNieuws brengt je de laatste update in de strijd op de coëfficiëntenranglijst!

Voorafgaande van de returns in de Europese kwartfinales stond Frankrijk met 65.331 punten sterk op de vijfde plek, volgde Nederland met 61.300 coëfficiënt en stond het puntentotaal van Portugal op 56.9312.

PSG vecht zich terug tegen Barça

Dinsdag stond de return tussen PSG en FC Barcelona op het programma. Na de 2-3-overwinning van de Catalanen hoopte de ploeg van Xavi de klus in eigen huis te klaren. Dat leek na twaalf minuten al de goede kant op te gaan, toen Raphinha de score opende. Toch liep het helemaal anders, toen Ronald Araújo na een half uur een directe rode kaart pakte. Vijf minuten voor rust sloeg PSG, met een man meer, toe via Ousmane Dembélé. Zo waren de Fransen helemaal terug en had het nog een tweede helft om zich helemaal terug te knokken.

Via Vitinha en twee doelpunten van Kylian Mbappé won het uiteindelijk met 4-1, waardoor de eindstand over twee wedstrijden op 4-6 kwam te staan en PSG in de halve finales staat. Door deze prestatie mocht Frankrijk naast de overwinning ook nog eens een bonuspunt bijschrijven. Zo verdiende PSG een halve coëfficiënt aan de winstpartij in Barcelona.

In de kwartfinales van Conference League en Europa League konden daar voor Frankrijk nog eens meer coëfficiënten bijkomen. Zo moest LOSC Lille de 1-2-achterstand op Aston Villa zien om te draaien en was het aan Olympique Marseille de taak om de 1-2-nederlaag na het bezoek aan Benfica goed te maken.

Portugal uitgespeeld in Europa

Deze donderdag moest Benfica een 2-1 voorsprong verdedigen op bezoek bij Olympique Marseille, maar dat ging niet zoals gehoopt: na een 1-0 achterstand en een verlenging trokken de Fransen aan het langste eind in de strafschoppenreeks. Door de uitschakeling van Benfica is Portugal net als Nederland uitgespeeld in Europa en is er een achterstand van ruim vier punten op de coëfficiëntenlijst.