Nieuws

Dit zegt zaakwaarnemer Albers over de geruchten rondom Berghuis en Besiktas

Dit zegt zaakwaarnemer Albers over de geruchten rondom Berghuis en Besiktas

3 april - 18:00 Laatste update: 18:00

Ondanks transfergeruchten van een mogelijke overstap naar Besiktas, zetten Ajax en Steven Berghuis volledig in op een contractverlenging. Dat vertelt diens zaakwaarnemer Guido Albers in gesprek met VoetbalPrimeur. Berghuis' focus ligt momenteel op het herstel van blessures en zijn EK-ambities met Oranje.

Berghuis vecht momenteel tegen knie- en rugproblemen, waardoor hij belangrijke wedstrijden mist, waaronder de Klassieker van aanstaande zondag. "Ajax werkt er keihard aan dat hij het seizoen goed kan afsluiten", vertelt Albers, erop aanvullend dat Berghuis met Oranje naar het EK wil. "Daar wil hij graag bij zijn. Het is niet zo dat hij denkt: de club presteert niet, het is wel makkelijk zo. Ik hoef er niet te zijn. Nee, juist nu wil hij de club helpen. En als speler denk je natuurlijk verder, want er is na dit seizoen een EK waar je bij wil zijn. Het is dubbel frustererend, maar het lijkt nu wat beter te gaan. Ik hoop dus dat hij het seizoen nog goed kan afsluiten en kan laten zien dat hij een plek op het EK verdient."

Albers reageert ook op de transfergeruchten rondom Besiktas. "Hij heeft nog een jaar contract. De gesprekken met Alex (Kroes, red.) gingen hier ook over, om het richting de toekomst op te pakken. Dan is het wel grappig om te lezen dat hij overal heengaat: Besiktas, of daarheen… We hebben niemand gesproken, geen andere club."