Breaking news

Update: 'Ajax voerde al gesprekken met mogelijke transferdirecteur Vivell'

Update: 'Ajax voerde al gesprekken met mogelijke transferdirecteur Vivell'

26 maart - 14:19 Laatste update: 14:58

Ajax is in de zoektocht naar een nieuwe transferdirecteur uitgekomen bij Christopher Vivell. Volgens Voetbal International staat de Duitser hoog op het lijstje om vanaf volgend seizoen bij de Amsterdammers aan de slag te gaan. 

Alex Kroes zal samen met Kelvin de Lang en director of football Marijn Beuker komende periode nog verantwoordelijk zijn voor het transferbeleid in Amsterdam. Na de zomerse transferperiode is Kroes voornemens een 'dealmaker' aan te stellen, meldt VI. Het medium benadrukt dat Vivell niet de enige naam is op het lijstje van de Amsterdammers. 

De 37-jarige Duitser heeft een verleden bij clubs uit het Red Bull-concern, waar hij technische functies vervulde bij Salzburg en Leipzig. In november 2022 werd hij aangesteld als sportief directeur van Chelsea. Na acht maanden eindigde deze samenwerking echter al, omdat de Londenaren een andere richting op wilden gaan.

In het verleden deed Vivell als eens zaken met Ajax. De Duitser haalde Brian Brobbey transfervrij binnen en verkocht de spits een jaar later weer voor zestien miljoen euro aan de Amsterdammers. 

Update: SkySports-journalist Florian Plettenberg weet te melden dat Ajax ondertussen al gesprekken heeft gevoerd met Vivell. Ook hij benadrukt dat de Amsterdammers meerdere kandidaten op het oog zouden hebben.