Nieuws

Dit schrijven Duitse media over de kritiek van Ronald Koeman op Xavi Simons

Dit schrijven Duitse media over de kritiek van Ronald Koeman op Xavi Simons

25 maart - 14:43 Laatste update: 14:44

Bondscoach Ronald Koeman was na het duel met Schotland niet blij met het optreden van Xavi Simons. De ster van RB Leipzig wordt in Duitsland geadoreerd en Duitse media waren dan ook niet blij met de woorden van Koeman. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat de Duitse kranten schreven naar aanleiding van de kritiek van de bondscoach. 

Dit schrijven Duitse media over de kritiek van Koeman op Simons

Oranje won weliswaar met 4-0 van Schotland, maar de ploeg was lange tijd de mindere tegen de Schotten en liep in de tweede helft verrassend ver uit. Onder meer Simons stelde teleur, meende Koeman op het persmoment na afloop. "Hij was een van die spelers die gewoon veel te vaak de bal verloor. Xavi nam te veel risico's in zijn acties, hij maakt het te ingewikkeld", waren onder meer de woorden van de bondscoach.

De Duitse tak van Sky slaat hard terug na de kritiek van Koeman. "Ronald Koeman heeft zich altijd graag beledigd gevoeld. Of het nu gaat om een speler die de overwinning viert met de Duitse trui op zijn kont of zijn luidruchtige vertrek als coach - de soms grommende 61-jarige polariseert. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij, ondanks de droomstart van het EK-jaar, opnieuw de chagrijnige is. Belangrijkste slachtoffers? Xavi Simons, gevierd in de Bundesliga om zijn turbodribbels en droomdoelpunten."

In Duitsland heerst er nog altijd veel oud zeer tegenover Koeman vanwege een actie tijdens het EK in 1988. 'Inmiddels 36 jaar geleden leidde Koeman Oranje naar de finale met zijn gelijkmaker tegen Duitsland, samen met wereldsterren als Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard. In de haast van de overwinning veegde hij zijn kont af met de trui van Olaf Thon in het Hamburgse Volkspark.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!