Nieuws

Dit zegt Babel over een mogelijke terugkeer als voetballer naar Nederland

Dit zegt Babel over een mogelijke terugkeer als voetballer naar Nederland

24 maart - 18:10

Ryan Babel is nog altijd niet zeker of hij gestopt is met voetballen of niet. Sinds een halfjaar heeft hij geen club meer, maar toch wil de buitenspeler die voor Liverpool en Ajax speelde misschien toch nog verder. Daarbij zou een mogelijke terugkeer naar Nederland ook een mogelijkheid zijn.

Tijdens de wedstrijd tussen de Ajax-legends en Liverpool-legends was Babel de enigste voetballer die nog niet officieel gestopt is. In september 2023 liet hij wel zijn contract bij de Turkse tweede divisionist Eyüpspor ontbinden. Hoewel hij geen club heeft is de aanvaller nog altijd niet zeker van stoppen. "Ik weet niet of ik gestopt ben", zegt Babel tegen De Telegraaf. "Dat ben ik nog aan het uitzoeken. Op dit moment heb ik geen team en geniet ik behoorlijk van mijn vrije tijd. Maar ik vind voetbal nog heel erg leuk, dat is een beetje het probleem."

Al jaren is Babel in de Turkse competities actief, maar toch staat hij nog altijd open voor een Nederlands avontuur. "Nogmaals: een deel van mij wil voetballen in een team dat leuk voetbal speelt. Anders niet. Maar ik kijk ook tegen de nodige zaken op. Het streelt natuurlijk je ego als je nog ergens belangrijk kan zijn. Maar voorlopig heb ik mijn ego al een flinke tijd geparkeerd. We gaan het zien."

Babel liet zijn contract in Turkije ontbinden omdat er allerlei vreemde dingen gebeurde bij zijn club. "We stapten bijvoorbeeld al drie dagen voor een uitwedstrijd in de bus en dan was je meer dan een halve week van huis. Dat vind ik mentaal moeilijk. Ik kreeg er te maken met sabotage, omdat ik niet instemde met een zogenaamde ‘compensatie’. Dan moest ik wel mee naar een uitwedstrijd, maar lieten ze mij expres niet spelen. Als ze dat drie, vier keer doen ben je er helemaal klaar mee."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!