Nieuws

Won Engeland ooit een Europees Kampioenschap in het mannenvoetbal?

Won Engeland ooit een Europees Kampioenschap in het mannenvoetbal?

24 maart - 13:28 Laatste update: 13:34

Engeland is onlosmakelijk verbonden met voetbal en heeft al honderden voetballegendes geproduceerd. The Three Lions wonnen in 1966 het WK, maar heeft de nationale ploeg van Engeland ooit een EK gewonnen? VoetbalNieuws.nl vertelt het je. 

Won Engeland ooit al eens het EK?

Engeland heeft de afgelopen decennia meerdere geweldige lichtingen gehad, maar op internationaal vlak stelt de ploeg teleur. In 2021 werd de finale van het EK bereikt en was het enthousiasme groot in Engeland. 'It's Coming Home' werd de spreuk van de EK-zomer, maar Italië ging er uiteindelijk met de prijs vandoor. Verdediger Leonardo Bonucci nam de Engelsen op de hak door 'It's Coming Rome' te schreeuwen na de overwinning.

De tweede plek in 2021 is tot dusver de beste prestatie die Engeland ooit heeft bewerkstelligd op een EK. In 1968, nadat het WK werd gewonnen door Engeland, kwam de ploeg niet verder dan een derde plaats. Zelfs de geweldige lichting uit de jaren 2004 - 2012, met namen als Steven Gerrard, Frank Lampard en John Terry, wist nooit een EK te winnen.

Engeland is, zoals wel vaker, topfavoriet om de editie van 2024 in Duitsland naar zich toe te trekken. Met namen als Jude Bellingham, Harry Kane, Phil Foden en Bukayo Saka is de selectie misschien wel meer getalenteerd dan ooit, maar de voorbereiding verloopt tot dusver niet ideaal: veel spelers van Engeland zijn geblesseerd richting het EK en zaterdag werd met 0-1 van Brazilië verloren in een vriendschappelijk duel.