Nieuws

Dit zegt Quinten Timber over een mogelijke transfer naar de Premier League

Dit zegt Quinten Timber over een mogelijke transfer naar de Premier League

23 maart - 21:47

Quinten Timber beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak bij Feyenoord. De middenvelder is één van de vaste waardes in het team van Arne Slot en werd deze maand door bondscoach Ronald Koeman voor het eerst bij het Nederlands elftal geroepen. In gesprek met Trouw gaat hij in op zijn band met zijn tweelingbroer Jurriën en zijn toekomst als voetballer.

Timber speelde dit seizoen 37 officiële wedstrijden voor Feyenoord. Daarin scoorde hij zeven keer en gaf hij evenzoveel assists. Hij vertelt veel uit het geloof te halen. "Ik haal er ál mijn kracht uit. Ik geloof erin dat ik vanwege de kracht van God, die door mij stroomt via de Heilige Geest, elke keer weer op het veld mag staan. Daar ben ik dankbaar voor", legt hij uit.

Tot op latere leeftijd sliep hij samen met zijn broer Jurriën, die momenteel voor Arsenal speelt, op dezelfde kamer. "We hebben zoveel gesprekken gehad op dat kamertje. Ons grote doel is om samen in het Nederlands elftal te spelen. Dat zou prachtig zijn." Wat het verschil is tussen hem en zijn broer? “Als je ons met elkaar in een kamer zet, dan hoor je mij wat meer, denk ik", aldus Quinten. "Jur is wat rustiger, ik ben meer aanwezig. Ik word ook wat sneller boos. Als je Jurriën boos hebt gemaakt, dan weet je dat je écht iets niet goed hebt gedaan. Dan doe je iets fout."

Timber over mogelijke transfer naar de Premier League

Door zijn goede prestaties in de Eredivisie en zijn oproep voor Oranje, heeft de 22-jarige spelmaker zich al in de kijker gespeeld van grote clubs, waaronder in de Premier League. Dat hij dat fysiek eventueel aan zou kunnen, erkent hij. "Ja, daar geloof ik ook wel in. Of ik er klaar voor ben? Het is ook een kwestie van jezelf er klaar voor maken."

Afgelopen vrijdag kwam Timber niet in actie in het vriendschappelijke duel met Schotland (4-0). Dinsdag is er voor hem weer een kans op een debuut, als Oranje uit speelt tegen Duitsland.