Reactie

'Dingen moeten beter voor EK': dit had Van Dijk te zeggen na winst op Schotland

'Dingen moeten beter voor EK': dit had Van Dijk te zeggen na winst op Schotland

22 maart - 22:58

Ondanks de 4-0-overwinning op Schotland, was er niet alleen maar tevredenheid bij het Nederlands Elftal. Na afloop gaf Virgil van Dijk dan ook aan zich niet in de uitslag te kunnen vinden. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van de Oranje-aanvoerder met je door!

"Als je naar de wedstrijd kijkt, dan is dit niet echt een 4-0", gaf Van Dijk na afloop in gesprek met de NOS aan. De verdediger was tevreden met de overwinning zonder tegentreffers. "Maar dat het vooral in balbezit beter moet, dat is duidelijk. Maar dat komt wel weer in fases en in fases moet het beter", vervolgde Van Dijk, die in Schotland een gevaarlijke tegenstander zag. "Zij komen in een aantal omschakelmomenten waarin ze gevaarlijk kunnen worden."

"Er zijn genoeg dingen die beter moeten als we wat willen op het EK", kaartte Van Dijk vervolgens aan. De verdediger sprak zich uit over de hoge druk van Schotland. "Maar wij hebben de kwaliteiten om ons daaronder uit te spelen. Maar het was futloos, ja", aldus Van Dijk, die het alsnog goed zag komen. "Uiteindelijk zet je het wel recht, maar er is genoeg werk aan de winkel. Dinsdag moet het beter gaan, anders wordt je gewoon afgestraft."