Nieuws

Waarom PSV mogelijk pas vier dagen na een eventueel kampioenschap gehuldigd wordt

Waarom PSV mogelijk pas vier dagen na een eventueel kampioenschap gehuldigd wordt

21 maart - 18:39

Met een riante voorsprong op Feyenoord lijkt het een kwestie van tijd voordat PSV de landstitel van het seizoen 2023/24 gaat veroveren. Het Eindhovense kampioenschap zal mogelijk wel pas vier dagen nadat deze is behaald met de fans gevierd kunnen worden. VoetbalNieuws.nl legt je uit waarom.

Meest waarschijnlijke kampioensdatum

PSV heeft momenteel een voorsprong van tien punten op belager Feyenoord. Mochten beide clubs alles blijven winnen, dan worden de Eindhovenaren op donderdag 25 april tijdens een doordeweekse speelronde kampioen. PSV speelt op die datum een uitwedstrijd bij SC Heerenveen

Koningsdag gooit roet in het eten

Laten de dagen na 26 april nu net in het teken staan van een andere Nederlandse festiviteit. Op zaterdag 27 april wordt traditioneel Koningsdag gevierd, zo ook in Eindhoven. Volgens het Eindhovens Dagblad is er in dat weekend weinig politie-inzet mogelijk en kan de gemeente geen huldiging huisvesten op vrijdag, zaterdag of zondag. Het zou betekenen dat PSV pas op zijn vroegst vier dagen later na het behalen van de titel, op de maandag dus, gehuldigd kan worden. Het duel tussen Heerenveen en PSV verplaatsen is geen optie.