Nieuws

Vergeleken met Clarence Seedorf: dit vindt Ten Hag van de uitspraken over Mainoo

Vergeleken met Clarence Seedorf: dit vindt Ten Hag van de uitspraken over Mainoo

17 maart - 12:44

Rio Ferdinand baarde vorige maand opzien door Manchester United-talent Kobbie Mainoo te vergelijken met Clarence Seedorf. Inmiddels heeft Erik ten Hag zich uitgelaten over de uitspraken over zijn pupil. De oefenmeester is niet blij met de vergelijking.

Wat zei Ten Hag over de vergelijking tussen Mainoo en Seedorf?

"Ik zeg niet dat hij dezelfde capaciteiten heeft, maar hij doet me denken aan Seedorf", gaf Ferdinand vorige maand aan. Op de persconferentie voorafgaand aan de FA Cup-wedstrijd met Liverpool werd Ten Hag gevraagd naar de uitspraken over het talent. "Ik denk dat je spelers nooit moet vergelijken", is de Nederlander stellig. "Nooit. Omdat Kobbie Mainoo - en ook andere spelers - een eigen identiteit opbouwen. Hij heeft kenmerkende kwaliteiten."

"Natuurlijk kan hij leren van anderen. Zeker van geweldige spelers zoals Seedorf", gaat de oefenmeester verder. "Maar Kobbie Mainoo is Kobbie Mainoo. Hij heeft veel potentie en ik weet zeker dat hij een fantastische carrière gaat hebben."

Mainoo kent dit seizoen zijn doorbraak bij Manchester United. De jonge middenvelder speelde tot dusver negentien duels in het elftal van Ten Hag, waarvan drie als invaller. In die duels was hij tweemaal trefzeker. Naar verwachting staat de achttienjarige rechtspoot ook zondagmiddag in de basis, aangezien Casemiro ontbreekt met een blessure.