Breaking news

Definitieve selectie Oranje bekend: Wijnaldum keert terug, Timber debuteert

Definitieve selectie Oranje bekend: Wijnaldum keert terug, Timber debuteert

15 maart - 12:00

De definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de oefenduels met Schotland en Duitsland is zojuist bekendgemaakt. Ronald Koeman laat onder meer de geblesseerde Micky van de Ven, Joshua Zirkzee en Frenkie de Jong afvallen. Memphis Depay, Marco Bizot en Georginio Wijnaldum keren na lange afwezigheid terug bij Oranje. 

Koeman heeft Quinten Timber voor het eerst opgenomen in de definitieve selectie van Oranje. De middenvelder van Feyenoord wordt daarmee beloond voor zijn goede prestaties van de afgelopen maanden. Memphis Depay keert na bijna een jaar terug bij het Nederlands elftal, net als Marco Bizot en Georginio Wijnaldum. Bizot zat voor het laatst bij Oranje in 2021 en Wijnaldum in juni 2023. 

De bondscoach neemt 26 spelers op in de selectie voor de oefenduels met Schotland en Duitsland. Dat betekent dat er vier spelers zijn afgevallen van de 30-koppige voorselectie. Blessureleed heeft De Jong, Zirkzee en Van de Ven de das omgedaan. Nick Olij is enige sluitpost die is afgevallen. De doelman van Sparta Rotterdam verliest zijn plaats aan Bizot. 

Dit is de definitieve selectie van Oranje

Keepers: Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion), Marco Bizot (Stade Brest)

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona FC), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen) Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenvelders: Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord), Quinten Timber (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq)

Aanvallers: Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (Hoffenheim)