Nieuws

'Deze trainers worden genoemd als mogelijke opvolger van Van 't Schip bij Ajax'

'Deze trainers worden genoemd als mogelijke opvolger van Van 't Schip bij Ajax'

15 maart - 07:30

Vrijdag is Alex Kroes officieel begonnen als nieuwe directeur bij Ajax. Één van zijn prioriteiten zal het aantrekken van een nieuwe trainer worden. De NOS noemt enkele kandidaten die volgend jaar mogelijk aan het roer staan bij de Amsterdammers.

Een van de eerste agendapunten voor de nieuwe directeur zal het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer zijn. Zoals eerder afgesproken zal John van ’t Schip na dit seizoen een andere rol binnen de organisatie krijgen. De eerste naam die bij Ajax wordt genoemd is die van Dave Vos. De trainer van Jong Ajax scoort hoog in de selectieprocedure van de beleidsbepalers. Wel wordt getwijfeld of het te vroeg is voor Vos, die tot vorig jaar alleen de rol van assistent en jeugdtrainer vervulde.

Ook Pepijn Lijnders wordt genoemd als opvolger voor Van ’t Schip. Lijnders is op dit moment werkzaam als assistent van Jürgen Klopp bij Liverpool. Volgens de NOS is het nog niet duidelijk of hij gezien wordt als assistent-trainer of als eindverantwoordelijke. Komende interlandperiode gaat Lijnders met zijn zaakwaarnemer de mogelijkheden bekijken.

De derde naam die het medium meldt, is die van Pascal Jansen. Jansen werd in januari ontslagen bij AZ en is sindsdien al een aantal keer gesignaleerd in de Johan Cruijff Arena. Vorige zomer was hij al één van de kandidaten om aan het roer te staan bij Ajax. De Amsterdammers kozen toen echter voor Maurice Steijn.

Tot slot wordt gespeculeerd over een mogelijke terugkeer van Erik ten Hag. De komst van de Manchester United-trainer zou volgens de NOS niet onlogisch zijn, omdat de trainer is aangesloten bij het door Kroes opgerichte zaakwaarnemerskantoor SEG.