Nieuws

Italiaanse media weten mogelijke opvolgers van Sarri bij Lazio Roma

Italiaanse media weten mogelijke opvolgers van Sarri bij Lazio Roma

12 maart - 17:10 Laatste update: 17:12

Dinsdag heeft Maurizio Sarri zijn ontslag ingediend bij Lazio. Dat betekent dat de club op zoek moet naar een nieuwe trainer. La Gazetta della Sport schrijft dat er al drie opties openliggen voor interim-trainers.

Dinsdagmiddag meldden Italiaanse media dat trainer Sarri zijn ontslag bij de Romeinse club had ingediend. Naar verluid vond er maandagnacht een overleg plaats met de staf. Dinsdagochtend heeft de coach zijn ontslag bij de club bekend gemaakt en direct zijn locker leeggemaakt. De club uit Rome moet nu dus op zoek naar een nieuwe trainer.

Wie wordt de nieuwe trainer bij Lazio?

De Italiaanse krant laat weten dat de opties op de lijst Cristian Brocchi, Miroslav Klose en Tommaso Rocchi zijn. Volgens de Italiaanse krant heeft Klose al laten weten open te staan voor een dienstverband van zes maanden bij de Romeinen. Klose lijkt daardoor op ‘pole position te liggen voor de functie als trainer. Met Brocchi en Rocchi voerde Lazio tot dusver nog geen gesprekken aldus het medium.

Wie is Miroslav Klose?

Klose heeft van 2011 tot 2016 bij Lazio gespeeld als aanvaller. Hij scoorde in die periode 54 doelpunten voor de club. Daarna is hij aan de slag gegaan als assistent-trainer voor het Duitse elftal. Van 2017 tot 2019 heeft hij verschillende functies vervuld binnen Bayern München als trainer van O17, clubvertegenwoordiger en assistent-trainer van het eerste. Zijn eerste baan als hoofdtrainer was bij SCR Altach, een Oostenrijkse club. Hier werd hij na 24 wedstrijden ontslagen wegens slechte resultaten van de club. De voormalig Duits international zou volgens het medium bereid zijn een interim contract voor zes maanden te tekenen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!