Monsterscore voor Bayern München en Leipzig gemakkelijk langs Darmstadt

9 maart - 17:27

Bayern München heeft zaterdag met ruime cijfers gewonnen van Mainz. De thuisploeg maakte gehakt van Mainz en won met maar liefst 8-1. Tegelijkertijd nam RB Leipzig het op tegen een andere degradatiekandidaat, Darmstadt. Het team van Xavi Simons wist het duel met 2-0 te winnen.

Bayern München – Mainz 8-1

Bij Der Rekordmeister mocht Matthijs de Ligt wederom aan de aftrap verschijnen. Na dertien minuten schoot Harry Kane Bayern op een 1-0 voorsprong. Zes minuten later lag de bal er opnieuw in en leek een afstraffing onvermijdelijk na het doelpunt van Leon Goretzka. Toch deed Mainz na een half uur spelen wat terug. Met een schitterende vrije trap schoot Nadiem Amiri zijn team terug in de wedstrijd.

Na dit doelpunt kreeg Mainz de nodige kansen om gelijk te maken, maar wist daar niet in de slagen. Op slag van rust zorgde Kane voor de 3-1 ruststand. Kane vestigde met dit doelpunt een nieuw Bundesliga-record. De Engelsman is de eerste speler in de geschiedenis die in zijn eerste seizoen in de Duitse competitie in acht wedstrijden minimaal twee keer heeft gescoord.

In de tweede helft regende het doelpunten voor Bayern. Via treffers van Thomas Müller en Jamal Musiala wist München zijn voorsprong uit te breiden naar 5-1. Serge Gnabry stond nog koud in het veld, maar wist op schitterende wijze met zijn hak de 6-1 binnen te werken. Kane wist vervolgens de score te vergroten naar 7-1. De aanvaller maakte hiermee zijn vierde hattrick van het seizoen. In de blessuretijd wist Goretzka de doelpuntenregen compleet te maken met 8-1.

RB Leipzig – Darmstadt 2-0

Met Xavi Simons in de basis kwam Leipzig goed uit de startblokken tegen Darmstadt. Al na drie minuten lag het eerste doelpunt in het net door een eigen goal van Thomas Isherwood. Het vroege doelpunt deed de wedstrijd weinig deugd. Leipzig had voornamelijk de bal, maar voetbalde weinig gevaar bij elkaar. In de tweede helft wist invaller Christoph Baumgartner de voorsprong te verdubbelen. De middenvelder kreeg veel ruimte om te schieten en knalde de bal laag in het doel. Na het doelpunt bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde. Simons kon zijn stempel niet drukken op de wedstrijd.