PSV pakt met hangen en wurgen drie punten bij Go Ahead en werpt blik op Dortmund

8 maart - 21:55

PSV heeft vrijdag het Eredivisie-weekend gestart met een nauwe overwinning op Go Ahead Eagles. De Eindhovenaren kwamen vroeg op voorsprong wegens een heerlijke goal van Sergiño Dest, maar moesten daarna uitkijken en pakten daarna zelfs rood: 0-1.

Bij PSV begonnen onder meer Johan Bakayoko en Isaac Babadi op de bank. Go Ahead schoot uit de startblokken en kreeg de eerste kleine kansen, maar daarna meldde PSV zich en daarmee viel ook de eerste treffer. Dest kroop in de tiende minuut vanaf de linkerflank naar binnen en haalde heerlijk uit, waarmee de brilstand van het scorebord af was.

PSV vergat door te drukken na de openingstreffer en moest daardoor ook een aantal keren op Walter Benítez rekenen. De doelman lag echter altijd in de weg voor Go Ahead, dat de tanden liet zien en bleef voetballen. In de tweede helft begon Go Ahead met veel energie en daarom moest PSV het vooral op verdedigen gooien.

Naarmate de tweede helft zich vorderde, kreeg PSV meer kansen om de marge te verdubbelen, maar net als Benítez stond ook Jeffrey de Lange een goede partij te keepen. Dest raakte in de slotfase nog de paal, maar in de blessuretijd werd het nog hectisch. Armando Obispo pakte zijn tweede gele kaart en Kowet ging op zoek naar de gelijkmaker. PSV besloot tijd te rekken met wissels en dat leidde nog tot enkele opstootjes.

De bezoekers trokken wel de overwinning over de streep, onder meer door een bal van de lijn te halen in de slotminuut, waardoor Go Ahead met lege handen achterblijft in Deventer. Het zal voor PSV geen ideale generale zijn geweest richting Borussia Dortmund-uit, maar de manschappen van Peter Bosz hielden wel drie punten over aan de strijd.