City heeft geen kind aan Kopenhagen en blijft op koers voor titelprolongatie in CL

6 maart - 23:05

Manchester City heeft zich soeverein gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Champions League. De ploeg van trainer Pep Guardiola versloeg FC Kopenhagen in eigen huis met 3-1, wat drie weken geleden ook de uitslag was in Denemarken. Daardoor blijft het op koers voor titelprolongatie.

City vloog in de eerste helft uit de startblokken. Binnen tien minuten stond het door treffers van Manuel Akanji en Julian Álvarez al 2-0, waardoor Kopenhagen al vroeg tegen een vrijwel kansloze avond leek aan te kijken. Daar had doelman Kamil Grabara een groot aandeel in. Het afstandsschot van Álvarez liet hij namelijk ongekend flaterig door zijn handen glippen, waardoor de Engelsen op rozen zaten.

Om en nabij de dertigste minuut deed Kopenhagen echter wat terug. Na een prachtig hakje van Orri Óskarsson schoof Mohamed Elyounoussi de 2-1 binnen. Doordrukken konden de Denen echter niet, want nog voor rust werkte Erling Haaland de 3-1 binnen.

In de tweede helft liet City zien dat het een wedstrijd uitstekend dood en uit kan spelen. Het aanwezige publiek in het Etihad Stadium werd na rust niet bepaald vermaakt. Dat had mede te maken met het spel van Kopenhagen, dat door een algemene tussenstand van 6-2 de schade leek te willen beperken.

Zodoende plaatst City zich zonder al te veel moeite voor de laatste acht van het miljardenbal. Op vrijdag 15 maart gaat de grote titelfavoriet in de koker om te zien wie de volgende tegenstander wordt in de jacht op de tweede Europese beker op rij.