Nieuws

Slot gelinkt aan Bayern: deze Nederlandse coaches trainden in de Bundesliga

Slot gelinkt aan Bayern: deze Nederlandse coaches trainden in de Bundesliga

6 maart - 13:35 Laatste update: 14:09

Arne Slot werd zondag gevraagd wat hij ervan vindt dat hij bij Bayern München op het lijstje zou staan om daar komend seizoen trainer te worden. De oefenmeester van Feyenoord hield zijn kaken stijf op elkaar, maar de kans dat hij volgend seizoen in de Bundesliga aan het roer staat is aanwezig. Welke Nederlandse trainers gingen hem voor? VoetbalNieuws.nl geeft meer informatie.

1.     Huub Stevens

De trainer met de meester wedstrijden in de Bundesliga is Huub Stevens. Liefst 387 keer stond de oefenmeester voor de groep. Dat deed Stevens voor Schalke 04, TSG 1899 Hoffenheim, VfB Stuttgart, Hamburger SV en Hertha BSC, terwijl hij met 1. FC Köln nog kampioen werd van de 2. Bundesliga. In Duitsland wist hij verder onder meer twee keer de beker te winnen en één keer de League Cup.

2.     Arie Haan

De voormalig Oranje-international stond 127 keer aan het roer in de Bundesliga. Dat deed Haan voor twee verschillende clubs: VfB Stuttgart en 1. FC Nürnberg. In die jaren wist de trainer geen beslag te leggen op een prijs.

3.     Rinus Michels

De man die Oranje Europees Kampioen maakte heeft ook in de Bundesliga zijn trainerskunsten laten zien. Michels stond 115 keer langs de lijn in de Duitse competitie. Dat deed hij verdeeld over 1. FC Köln en Bayer Leverkusen. Michels wist enkel met Köln een prijs te winnen: de DFB Pokal.

Naast dit legendarische trio stonden nog maar liefst zestien andere Nederlanders aan het roer in de Bundesliga. De ene naam nog groter dan de andere. Slot kan nummer twintig worden in dit lijstje. De overige zestien namen:

4.    Peter Bosz: Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund, 92 duels

5.    Bert van Marwijk: Borussia Dortmund en HSV, 100 duels

6.    Louis van Gaal: Bayern München, 63 duels

7.    Jos Luhukay: Borussia Mönchengladbach, Hertha BSC, FC Augsburg, Köln, 110 duels

8.    Martin Jol: HSV, 34 duels

9.    Alfred Schreuder: Hoffenheim, 30 duels

10.  Fred Rutten: Schalke 04, 25 duels

11.  Andries Jonker: Bayern München, VfL Wolfsburg, 21 duels

12.  Gertjan Verbeek: FC Nürnberg, 22 duels

13.  Dick Advocaat: Borussia Mönchengladbach, 18 duels

14.  Aad de Mos: Werder Bremen, 17 duels

15.  Mark van Bommel: Vfl Wolfsburg, 9 duels

16.  Jan Notermans: Arminia Bielefeld, 10 duels

17.  Ricardo Moniz: HSV, 2 duels

18.  Eddy Achterberg: Schalke 04, 2 duels

19.  Gerald Vanenburg: TSV 1860 München, 5 duels

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!